• Варна
  8°
  тъмни облаци
  Влажност: 61%
  Вятър: 7m/s SE
  Световно име в лъчелечението ще преглежда във Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  д-р Николай Недев
  Д-р Николай Недев

  Д-р Николай Недев, световнопризнат специалист с над 10 000 проведени сложни курса лъчелечение и богата практика в ЮАР, Нова Зеландия и Европа, ще преглежда пациенти във Варна. Той ще консултира пациенти регулярно всеки последен петък от месеца. Първата му визита ще бъде на 29 март 2019 г. от 10 часа в Аджибадем Сити Клиник Медицински център Варна.

  Към момента д-р Недев завежда Клиниката по лъчелечение в Аджибадем Сити Клиник Онкологичен център, София. Той е завършил медицина в Медицинския университет във Варна. Специализацията му по радиационна онкология е в университетската болница на Кейптаун, където негови учители са едни от най-известните онколози на ЮАР.

  Пионер в много аспекти на лъчелечението, д-р Николай Недев е развил първата програма с модулиране на дозата /IMRT/ в Нова Зеландия. IMRT е в основата на модерното лъчелечение, в което планирането на лъчелечението чрез компютърно модулиране на интензитета на отделните лъчи дава възможност да се избегне засягане на здравите тъкани и органи.

  Тази иновативна техника се прилага от д-р Недев и екипът му чрез най-новото поколение линеен ускорител Novalis TRUE BEAM STx, който позволява третирането на малки и големи тумори с максимална прецизност без нужда от скалпел.

  Освен лечение на тумори и метастази на мозък, шия, кости и бял дроб специалистите прилагат и най-щадящите методи на терапия при рак на простата и рак на шийката на матката чрез брахитерапия. Брахитерапията е вид лъчелечение, при което източникът на радиация се вкарва в тумора директно със специални апликатори и катетри и облъчването става отвътре навън. Това позволява много високи дози да бъдат имплантирани директно в тумора, за да се щадят околните тъкани. Тези процедури са еднодневни и безболезнени като показват висока ефективност на лечение, спестяват хирургична намеса и осигуряват добро качество на живот за пациентите.

  Записването за прегледите на д-р Недев може да стане на телефони 0700 33 900 и 0892 20 20 80. Консултациите са платени.

  д-р Николай Недев

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg