• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Благотворителен концерт подпомага център за деца с аутизъм
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  деца с аутизъм

  Младежката доброволческа организация “Интеракт клуб Варна” и асоциация “Да съхраним жената” организират своя ежегоден благотворителен концерт. Събитието тази година има за цел да събере средства, с които да се подпомогне първият във Варна център за рехабилитация и интеграция на деца с аутизъм.

  Концертът ще се проведе на 7 април 2019 г. от 18 часа в Държавна опера Варна. Водещ ще е илюзионистът Веселин Долмов – Арсен, а на сцената ще се изявят местни таланти в областта на музиката, модерния балет, театралното изкуство, фолклора и други. Билети могат да се набавят или на място на самата дата, или чрез съобщение на фейсбук страницата на “Интеракт клуб Варна”.  Началните цени на билетите са 6, 7 и 8 лева.

  Центърът за рехабилитация и интеграция на деца с аутизъм има дълъг списък от нужди, сред които са мебели и апаратура, с които да може да функционира възможно най-качествено. В нашия град доскоро нямаше институция с цел рехабилитиране и интегриране на хората с аутизъм в обществото. Съществуват дневни центрове, чиито служители правят всичко по силите си, но това не е достатъчно. С изграждането на учреждението всяко дете ще получи в пъти повече внимание и ще има възможността да получи необходимата грижа за да живее пълноценно своя живот.

  До момента центърът има много дарители, сред които е и Ротаракт клуб Варна, чиито представители осигуриха нови климатици в помещенията в края на миналата година.

  Интеракт е програма на Ротари Интернешънъл за младежи на възраст между 12 и 18 години. Основните цели на младежката програма Интеракт е изграждане на млади лидери, възпитаване младото поколение на съпричастност към проблемите на различните общности, работа в полза на обществото, осъществяване на проекти в сферите на здравеопазването, грамотността, осигуряване на чиста питейна вода, социално и икономическо развитие и мир по света.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg