Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Ротаракт клубовете с акция “В кръвта ти е да спасяваш животи”
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

кръводаряване

Ротаракт клубовете в България организират Национална кръводарителска кампания под надслов „В кръвта ти е да спасяваш животи”. Тя ще се проведе в 12 града в страната. Във Варна местният Ротаракт клуб с подкрепата на Районния център по трансфузионна хематология ще проведат събитието утре, 22 март между 10:30 и 14:30 ч. в Младежкия дом.

Главната мотивация на организацията за провеждане на кампанията е проблемът, пред който е изправен всеки нуждаещ се от спешно кръвопреливане – оскъдните резерви на кръвните банки по градовете и липсата на достатъчно кръводарители на годишна база.

Целите, които си поставят Ротаракт клубовете са: да информират обществото за начините и ползите от кръводаряването, като по този начин привлекат повече хора, които да дарят кръв за първи път; да мотивират максимално много хора да се включат в кампанията; да покажат на хората колко малко е нужно, за да се спаси човешки живот.

Ротаракт клубовете високо оценяват жеста, който участниците в кампанията ще направят и приемат всеки включил се в нея за герой, затова и призивът им към кръводарителите е: „Днес аз станах нечий герой! Направи го и ти!”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *