• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Започва ремонт на три съоръжения на АМ „Тракия“
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  3C06A2F3-08F4-4B46-A169-B32968FFAD7E

  Виадуктите не са обновявани основно от построяването им преди повече от 30 години

  От днес започва ремонтът в платното за Бургас на три мостови съоръжения на автомагистрала „Тракия“ – при 13-и, 15-и и 20-тби км, съобщиха от Агенцията “Пътна инфраструктура” (АПИ).
  Виадуктите не са обновявани основно от построяването им преди повече от 30 години. Съоръжението при 13-и км е с дължина 254 м, при 15-и км – 322 м, а при 20-и км – 400 м.

  При строителните работи движението ще се осъществява двупосочно в платното за София. За улеснение на трафика в края на работната седмица – в петък и в събота, в района на ремонтирания участък ще има две ленти в посока Пловдив и една – за София, а в неделя и в понеделник сутринта ще има две ленти за София и една за Пловдив.
  Предвижда се ремонтните дейности да завършат преди началото на активния туристически сезон. На трите виадукта ще бъде направен ремонт на пътните плочи, греди, дилатационни фуги и тротоарни блокове, хидроизолация, нова асфалтова настилка, маркировка, нови предпазни парапети и мантинели.

  АПИ апелира шофьорите да карат разумно и да спазват стриктно въведената временна организация на движението по време на строителните работи. Ремонтът е наложителен и трябва да бъде направен, за да се пътува след това много по-удобно по обновените пътни участъци, се отбелязва в съобщението.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg