• Варна
  8°
  тъмни облаци
  Влажност: 57%
  Вятър: 7m/s SE
  Дни на кандидат-студента в Пета гимназия
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Пета гимназия

  Форумът „Продължи напред!” – Дни на кандидат-студента започва днес във варненската гимназия с преподаване на чужди езици “Йоан Екзарх”.  Учебното заведение е единственото варненско училище, в което вече 7 години се провежда подобна инициатива, която предоставя възможността на висши учебни заведения, образователни и информационни центрове да влязат в директен контакт с бъдещите кандидат-студенти.

  Тридневната програмата на събитието дава възможност на учениците и родителите на една от водещите езикови гимназии във Варна да се срещнат с представители на 14 български и чуждестранни университети, 10 образователни и консултантски центрове за академично и кариерно ориентиране, езикова подготовка и сертифициране, специализирана медия. Предвидена е и съпътстваща програма, която включва презентации, индивидуални кариерни консултации, представяне на специализирани материали.

  В момента в гимназията учат 915 ученици, обучавани от 62 учители, включително учител–чужденец от Германия. През 2003г гимназията става първото българско училище, удостоено от Европейската комисия по образование и култура с Европейски езиков знак  за иновативни методи на обучение по чужди езици.

  Гимназията е изпитен център за сертифициране на английски език по формите PTE и Cambridge, както и за немска езикова диплома към посолството на ФРГ, член е на Асоциацията на Кеймбридж училищата и на Сдружението на Пиърсън училищата в България.

  Наред с качествено обучение,  гимназията провежда училищна  политика за подкрепа на личностното развитие и израстване  на младите хора. Възпитаниците й се ползват от разнообразни възможности за участие и изяви в редица области. Учениците имат възможност да развиват своите таланти и в извънкласните форми, функциониращи към гимназията.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg