Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Затварят част от бул. “Осми приморски полк” заради Деня на Тракия
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

арката на Осми Приморски

106 години от битката при Одрин и Деня на Тракия ще бъдат отбелязани утре, 26 март от 11 часа във Варна. Гости на честването ще бъдат председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и народни представители. Председателят на парламента ще приеме рапорта на командващия почетния караул и ще произнесе слово по повод годишнината. Организатори на отбелязването са Тракийско дружество „Капитан Петко Войвода“, Община Варна, Военноморските сили, Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва и Съюза на ветераните от войните.

Във връзка с честването пред арката на Осми Приморски пехотен полк ще бъде преустановено движението на превозни средства по бул. „Осми Приморски полк” (пътното платно в посока сп. „Почивка”), в частта от кръстовището с бул. „Чаталджа” до кръстовището с ул. „Царевец”  от 10.45 до 12.00 ч.

Градският транспорт ще се отклонява от кръстовището на бул. „Осми Приморски полк” с бул. „Цар Освободител”. Няма да се обслужват спирките в посока „Почивка” по бул. „Осми Приморски полк” в посоченото време, съобщават от общината.

По-рано през деня – в 9 часа председателят на Народното събрание ще посети ремонтираната със средства по Оперативна програма „Региони в растеж“ детска градина „Светулка“ в морската столица. По-късно Цвета Караянчева ще поздрави учениците, спечелили първи места в най-престижния конкурс на НАСА и Националното космическо общество на САЩ за проектиране на космически колонии. В 10.00 часа в сградата на общината тя ще връчи почетен плакет на Народното събрание на отбора на Математическа гимназия „Д-р Петър Берон“.

Предвижда се председателят на Народното събрание да разговаря с културната общественост на Варна в 14.00 часа в сградата на Драматичния театър „Стоян Бъчваров“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *