• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Съдийка от Перник сяда в стола на Цецка Цачева
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Десислава Ахладова
  Снимка: МП

  Зам.-министърът на правосъдието Десислава Ахладова е назначена за временно изпълняващ длъжността министър, съобщиха от МП. Тя ще е на поста, докато парламентът гласува оставка на Цецка Цачева, което вероятно ще стане още през тази седмица.

  Премиерът Бойко Борисов прие оставката на Цачева в събота. Тя си тръгна от поста заради скандала, който се разрази, след като стана ясно, че е купила апартамент от фирма “Артекс” в столичния квартал “Изток” на цени под пазарните.

  Цачева до последно настояваше, че няма нищо нередно в сделката за жилището, но подаде оставка след среща с Борисов. “Така се носи отговорност. Оставката ми е личен акт. Натиск категорично не е имало от страна на премиера”, увери тя в събота.

  Ахладова, която сега сяда в стола на Цачева, е завършила “Право” в Югозападния университет “Неофит Рилски” в Благоевград. Работила е в Перник. От  2004 г. до 2014 г. е била заместник-административен ръководител на районния съд в града, а след това до 2017 г.  била и председател на същия съд.

  От 22 май 2017 г. избрана за административен ръководител на Административния съд в Перник с  решение на Съдийската колегия на Висш съдебен съвет.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg