Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Варненци готвят петиция за втори Аспарухов мост
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Аспарухов мост

Жители на Варна настояват за изграждането на втори Аспарухов мост. В момента се подготвя петиция в подкрепа на идеята. Гражданите имат две основни искания – строителството на съоръжението да завърши до 2030 г., а средствата за строежа да бъдат заложени в националния бюджет или да се набавят чрез европейско финансиране най-късно до 2020 г.

По думи на инж. Дойчин Ников – член на инициативния комитет за строителството на втори възлов мост във Варна, вече са съставени три проекта, както и анализ за необходимостта от второ съоръжение.

Въпреки че кметът, Общинският и Министерският съвет са уведомени за искането на хората, вече втори месец отговор по въпроса няма, предаде БНТ.

Според изчисленията, ако съоръжението бъде с височина 43 метра, цената ще възлиза на около 350-360 млн. евро, а при височина 58 метра, която е необходима за достъп на големи контейнеровози, стойността нараства до 560-680 млн. евро.

2 коментара

  1. опетков

    Желателно е всички подписали петицията да напишат там колко пари са готови да отделят за тази цел. Също е желателно преди петицията инициаторите да покажат на каква база са направени изчисленията им за стойността на моста, като са гледали тавана или пода.

  2. Йорданов

    Тези “варненци” да не са същите, които затрупвали с писма милия кмет да направел Синята зона все по-голяма и по-голяма? Хубавци мамини, селяндурчета дръгливи!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *