Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Пращаме в Италия варненка, разследвана за поставяне на скимиращи устройства
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

скимиращи устройства

Апелативният съд във Варна потвърди първоначалния арест на Станка С., задържана преди 10 дни с определение на Варненския окръжен съд на основание Европейска заповед за арест(ЕЗА), издадена от съда в Месина, Италия. Компетентните италиански власти са посочили, че на 8 септември 2017 година Станка, в съучастие с други две лица инсталирали скимиращи устройства в банкомати в Таормина, на о-в Сицилия, като по този начин източили информация от чужди банкови карти.

Въззивната апелативна инстанция остави днес без уважение жалбата на варненката и сподели основанията за задържането й под стража. Властите в Италия са поискали ареста и предаването на Станка, за да бъде наказателно преследвана за поставянето на скимиращите устройства. ЕЗА съдържа атрибутите, посочени в ЗЕЕЗА, а Варненският окръжен съд е насрочил заседанието за екстрадицията на Станка за утре 27 март 2019 г.

Въпреки аргументите на защитата, че българката не е знаела за воденото наказателно преследване в Италия спрямо нея, а и се грижила за семейството и за пълнолетните си деца, то и този съд намира, че първоначалният арест има за цел да осигури присъствието на издирваното лице на делото по същество, което е утре.

Определението на Варненския апелативен съд, с което се потвърждава първоначалния арест на Станка С., издирвана от властите в Италия, за да бъде наказателно преследвана затова, че в съучастие с други лица инсталирали скимиращи устройства в банкомати в Таормина, на о-в Сицилия не подлежи на обжалване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *