• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Даниела Дариткова повежда депутатите от ГЕРБ
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: БГНЕС
  Снимка: БГНЕС

  Даниела Дариткова ще бъде шеф на ПГ ГЕРБ. Това заяви премиерът Бойко Борисов на брифинг в централата на партията, след подписване на споразумението със СДС за съвместното участие на евроизборите на 26 май. Ден преди това Цветан Цветанов на връщане от САЩ обяви своето напускане на лидерското място на ПГ ГЕРБ, както и излизането му от парламента като депутат. Даниела Дариткова е председател на Здравната комисия в 44-то народно събрание. Тя е депутат и от предишни народни събрания, уважаван лекар, който запази и практиката си.

  “В тази кризисна ситуация смятам, че това е едно предложение, наситено с отговорности и го приемам от една страна със знание, от друга като предизвикателство, защото никога няма да мога да бъда Цветанов в парламентарната група на ГЕРБ”. Това заяви в кулоарите на парламента Дариткова, цитирана от news.bg. Тя посочи, че в рамките на нейните възможности ще търси консенсус и устойчивото парламентарно мнозинство, което по думите ѝ е изключително важно, за да функционира правителството.

  Трябва да покажем стабилност в държавата, подчерта Дариткова. Според нея търсенето на едно поведение, което е без агресия, ще даде друг облик на парламента. Тя е категорична, че това трябва да бъде модел за цялото общество, където агресията взема превес.

  На въпрос как ще се справи с кворума и малкия коалиционен партньор, Дариткова посочи, че ще търси диалог. Тя е категорична, че ще следва добрия пример на досегашния председател на парламентарната група.

  Дариткова допълни още, че предстои да бъде обсъдено кой ще замести Цветанов в комисиите. С опозицията Дариткова заяви, че ще работи в търсене на устойчиви решения в интерес на българските граждани. Новият шеф на ПГ на ГЕРБ изтъкна, че няма да има промяна в парламентарната група на партията и ще следват програмата си. Дариткова отбеляза, че разчита на подкрепата на съпартийците си и трябва ежедневно да се бори за нея.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg