• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Студенти с грамоти от МВР за кампания срещу ало-измамниците
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  студенти грамоти

  Студенти от Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“, включили се безрезервно в кампания на Областната дирекция на МВР срещу телефонните измами, получиха поздравителни адреси от ръководството на полицията.

  Михаела Милчева, Александра Василева, Едже Емилова, Доротея Николаева, Кирил Христосков, Александър Иванов и Сали Любенов успяха да проведат срещи с най-уязвимата за това престъпление група – възрастните жители на Варна.

  Възпитаниците на Свободния университет посетиха 20 пенсионерски клуба в града и разговаряха с над 2500 възрастни хора. Младежите разговаряха с тях за основните сценарии, по които се развиват телефонните измами, даваха им полезни съвети и най-вече показаха им своята загриженост и отговорност към  проблемите им.

  За да бъде успешна тяхната мисия, студентите преминаха през обучение с инспекторите Ирена Петричева и Деница Попова, които ги запознаха с детайли за телефонните измами, механизми на реализиране и начини на въздействие върху потърпевшите.

  Младежите бяха приветствани за своята социална ангажираност, инициативност и ентусиазъм. Двете страни си обещаха сътрудничество и по други наболели за обществото теми.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg