• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Борисов с признание: Не сме идеални, но по-добри няма
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
  Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

  След като Цветан Цветанов оповести списъка на ГЕРБ за кандидати-членове на ЕП, премиерът Бойко Борисов коментира случващото се в страната. “Изборите за ЕП винаги са минавали под мотото, че Брюксел е далече от България и избираме скъпоплатени чиновници и те не са важни. Само, че за пакета “Мобилност” месеци наред работа, чартъри, камиони, шофьори, деятели, транспортни работници, протести… И накрая двама излъчени от България евродепутати не отиват на гласуване и сагата не приключи в полза за България”. Българи са отрязали главата на транспортните усилия и сега затова се наложило много ангажименти за мобилизиране на евродепутати по този въпрос, заяви Борисов, цитиран от dnes.bg.

  “За нашите опоненти в ляво не искам да говоря, защото не са ми интересни. Нагледал съм се, наслушал съм се на всякакви кампании. Яд ме е за тези, които казват, че са вдясно и се борят да имат един или двама евродепутати и цялата им кампания ще е против нашия съюз. Те не се бият с БСП, те ще имат за задача не да изпратят много депутати, а да рушат нашия съюз, за да върнат ДПС и БСП на власт.”

  Премиерът допълни, че е лошо, когато и хората на ГЕРБ ги хванат в грешка. “На конференцията ви говорих, сега пак ще ви кажа: За хората от БСП апартаментите и ниските цени са никакъв проблем. Те живеят в държавни жилища от 9 септември до ден днешен и никой не им ги взе А те взеха всичко на хората и затова не могат да почувстват какво се е случило. Лошо ни удариха. И от това зависи дали сме си сложили обица на ухото.

  Борисов допълни, че няма съмнения че листата на ГЕРБ, обединена с тази на СДС е по-добра от всяка друга. “Нямам съмнение, че гледайки я, непредубедения човек вижда можещи, знаещи и красиви хора. Забранявам ви да се вкарвате в говоренето на омраза”. Премиерът коментира, че атаките са видими, но допълни, че с всичките си грешки ГЕРБ продължават да са първа политическа сила. “Дори когато грешим, си понасяме наказанията. Взимаме си забележка и повече не го допускаме. Затова внимателно с чувство за вина, с чувство за гордост от свършената работа по всяка тема”.

  По думите му, политическите им опоненти от БСП не са компетентни и никой, освен Сергей Станишев не е познат в Европа. “Кой ще излезе с нашите евродепутати да се мери?”, попита той. Премиерът заяви, че е оптимист за Европа и, че всеки, който си тръгне от там ще изпита трудности. Това именно се случва в Лондон и дори е трудно да се коментира какво точно се случва там. “Тепърва там ще берем горчивите плодове. Много отдавна казах, че ще има тежък Brexit с тежки поражения. Свършат ли парите, започват и кавгите”. Бойко Борисов заключи речта си с думите: “Не сме идеални, но по-добри все още няма.”

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg