• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Успешна кампания: 34-годишната Лилия живее нов живот
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: helpkarma.com
  Снимка: helpkarma.com

  След дълги години на борба с хронична бъбречна недостатъчност, Лилия Йорданова най-накрая успя да сбъдне мечтата си и да получи нов бъбрек. Чудото за нея и семейството ѝ се случи с помощта на близо 800 дарители, събрали повече от 24 000 евро в нейната благотворителна кампания в HelpKarma.

  Битката на 34-годишната жена е дълга и изтощителна. Но след успешната ѝ трансплантация в клиника в Турция тя най-после има надежда за нов живот. В него, тя няма да бъде прикована към машината за хемодиализа и ще може да се върне към любимия си спорт – стрелбата с лък.

  Доскоро Лили живееше с един бъбрек, трансплантиран в Пакистан преди повече от две десетилетия. През последните две години функцията на органа постепенно регресира, като достига до най-високата степен за бъбречна недостатъчност.

  Според лекарите тя може да издържи едва няколко месеца в това състояние, след което трябва да получи трансплантация. Нещо, което е изключително трудно в България, тъй като списъкът на чакащите за нов бъбрек е от над 1000 души, а провежданите операции на година са едва 3-4.

  За радост, необходимата сума от $30 000 беше събрана с помощта на екипа на HelpKarma и стотиците благодетели на кампанията, на които майката на Лили – Галя не пропуска да благодари.

  Двете се спират на HelpKarma, тъй като виждат в платформата бърз и ефективен инструмент за прозрачно събиране на средства, който дава безпрецедентна възможност за популяризиране на случая на Лили и обратна връзка с дарителите.

  Животоспасяващата за Лили операция можеше да се случи дори по-рано, но беше отменена заради вирусно заболяване, което не позволи нейното извършване. След успешна антибиотична терапия, преди няколко дни тя най-после успя да получи своя нов шанс.

  Първите критични дни след операцията на 27 март вече преминаха, но предстои дълъг възстановителен период и редица процедури, изискващи допълнителни средства. Това е и причината на този етап кампанията “Надежда за ново начало” да продължава да функционира.

  Семейството на Лили се надява, че с помощта на дарителите тя ще успее да преодолее поредното препятствие по пътя към новия си живот и ще се възстанови напълно от тежката трансплантация.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg