• Варна
  11°
  тъмни облаци
  Влажност: 65%
  Вятър: 5m/s NW
  ЦИК наема 3000 машини за гласуване на евровота
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  машина за гласуване

  След продължило часове закрито заседание Централната избирателна комисия (ЦИК) взе решение да обяви обществена поръчка за наемане на 3000 машини за гласуване на изборите за Европейски парламент на 26 май. Максималната прогнозна стойност на поръчката е 7,5 млн. лева без ДДС, предаде БНР.

  Точната формулировка на решението е за откриване на състезателна процедура с договаряне за възлагане на обществена поръчка с предмет – наемане на 3000 специализирани устройства с инсталиран софтуер за електронно машинно гласуване, както и логистично осигуряване и обслужване на специализираните устройства до секционните избирателни комисии в страната, обучение на персонал за работа с устройствата за произвеждане на избори за членове на Европейския парламент на 26 май.

  Срокът за доставка на машините в избирателните секции е 25-и май, каза за “Хоризонт” говорителят на Централната избирателна комисия Таня Цанева.

  “Срокът, който Централната избирателна комисия постави, е срок на доставка на машините до 10 май 2019 година, срок за инсталиране на софтуера до 15-и май, а срок на доставка на машините в избирателните секции – 25-и май. Както виждате, има една разлика от 10 дена – от 15-и до 25-и май. Това е необходимо, за да може машините да бъдат сертифицирани и одитирани”.

  ЦИК определи за отговорно длъжностно лице Николай Желязков, главен юрисконсулт в дирекция “Администрация” на Комисията. На него е възложено да изпрати на регистъра на Агенцията по обществени поръчки необходимите документи по възлагането на обществената поръчка и да осъществява дейностите, свързани с провеждането ѝ, включително и да приема документи за участие.

  ЦИК ще се обърне за съдействие към БАН и към Софийския университет за осигуряване на специалисти за сертифицирането и одитирането на машините.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg