• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Младежи раздаваха флаери срещу фалшивите новини в Провадия
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: ГЕРБ-Варна
  Снимки: ГЕРБ-Варна

  Инициатива срещу фалшивите новини проведоха в Провадия представители на младежката структура на ГЕРБ. „Проверявайте фактите, преди да се доверите! Сайтове със съмнителни заглавия „изникват” периодично в интернет пространството единствено, за да заблуждават с фалшиви новини. Не вярвайте на медии, страници и профили в социалните мрежи, които не познавате и всяка информация в тях е скандална”, съветват младежите чрез флаери, които бяха раздавани в центъра на града. В инициативата се включи лично и ръководителят на ГЕРБ-Провадия и общински съветник Димо Димов.

  „Фалшивите новини рушат доверието и погазват демократичните ценности, затова инициативи като тази са възможност да говорим за проблема и за необходимостта да правим добре информиран избор. Опонентите ни се стремят да отклонят дебатите от важните европейски и национални теми, но ГЕРБ винаги залага на позитивна кампания в открит диалог с хората. Така ще бъде и за предстоящите европейски избори, защото успехите на българските евродепутати от ГЕРБ/ЕНП са налице”, изтъкна Димо Димов.

  „Стартирахме инициативата срещу фалшивите новини в началото на септември миналата година заедно с участниците в Летния университет на МГЕРБ, който по традиция са провежда във Варна. Важно е да разясняваме негативния ефект от фалшивите новини и начините да се предпазим от тях, защото споделяйки манипулирана и подвеждаща информация в социалните мрежи, можеш лесно да станеш съучастник в лъжа”, обясни Даниела Панайотова, член на НИС на МГЕРБ и областен координатор на младежката партийна организация във Варна. Младежите планират да продължат инициативата си и в други общини.

  Младежите изразиха готовност да отстояват както европейските перспективи на България, така и необходимостта от промяна в Провадия, за да може вторият по големина град в областта да се развива и да предлага по-добра среда за живот и повече възможности за професионална реализация.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg