• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Над 100 кг кокаин “плуват” край Констанца на брега на Черно море
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: mvr.bg
  Снимка: mvr.bg

  Няколко десетки пакети с чист кокаин бяха изхвърлени от вълните на румънския бряг на Черно море. Става въпрос за над 100 кг., съобщиха от полицията в град Нъводари. Жителите на Нъводари са забелязали първите пакети по плажовете още в петък. Полицията в Констанца призова гражданите да не укриват и да не разопаковат пакетите, а да съобщават в МВР за намерената дрога. Всеки един от пакетите е пълен с до един килограм кокаин, предаде БНР.

  Полицията в Констанца призова хората да не ги укриват, а да съобщават в полицейските управления или на спешния телефон 112.

  От началото на седмицата по румънското крайбрежие има мащабна полицейска операция срещу наркотрафика. В нея участват над 300 полицейски, гранични, митнически и жандармерийски служители. Те използват над 60 коли, 14 плавателни съда и 2 хеликоптера. По всяка вероятност изхвърлените от морето пакети с кокаин са част от същата партида, която бе открита в края на миналия месец в делтата на Дунав.

  Тя бе изхвърлена на пуст плаж от лодка, която имаше двойно дъно. В тайника са лодката, която се обърна, бяха транспортирани около 1 тон кокаин. Стойността на дрогата на черния пазар може да надхвърли 300 млн. евро. Тогава властите в Букурещ съобщиха, че са задържали двама сръбски наркотрафиканти.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg