• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Благотворотелен маратон през април във Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  running

  Събират средства за 9-годишния Дани

  „Един за всички, всички за Дани!“ е наслов на голямо благотворително бягане, което организират на 20 април (събота) във Варна група млади хора, обединени в приятелство и посветени на спорта. Над 15 са организациите от неправителствения сектор и бизнеса, които към този момент заявяват своята подкрепа за събитието. Всички заедно искат да помогнат на двегодишния Дани да се включи в нова рехабилитационна програма в чуждестранна клиника. Канят всеки друг, които може да помогне и обича бягането.

  „Обичай, вярвай, действай!“ е посланието, обединяващо активни хора с различни професии около инициативата на Андрей Трайков от Варна в помощ на Дани и семейството му. Йордан Веселинов Ганчев се ражда през февруари 2017-та година в Добрич с тегло 1080 г. Десет месеца по-късно лекарите му поставят диагнозата детска церебрална парализа (ДЦП). Така още от мъничък Дани води голяма битка. През последната година след диагнозата, а и преди това, на Дани е провеждана рехабилитация в България. Междувременно семейството на момченцето научава за нова рехабилитационна програма в турска клиника. Сумата от 2400 евро месечно, необходима за рехабилитацията в „Рибем“, е непосилна за младото семейство.

  frontВ 9:30 на 20.04.2019 г., на входа на Морската градина във Варна, ще бъде даден старт на различни лекоатлетически надпревари: масов старт 5 км; бягане за малки спортисти; демонстрация на зумба; табата; тренировка за деца; 9-часов крос, отворен за всички, които желаят да изпитат силите си и да проведат дневния си крос като дарителска подкрепа за Дани.

  Андрей Трайков е рехабилитатор от Варна, който променя живота си и възстановява своето здраве чрез бягане. Не случайно в спорта открива сърцето на благотворителната инициатива за Дани. В началото на пролетта той и негови приятели започват организацията на лекоатлетическо събитие. Подкрепят ги от iRun.bg, които влизат в организационния екип. „Желанието ни е да превърнем 20-ти април в спортен празник и чрез идеята за повече движение да съберем средства, с които да подпомогнем семейството на Дани в осигуряване на дългосрочна рехабилитационна програма. Дани е още толкова малък, а вече се бори с трудностите в живота… И ако сега това момченце ни дава от своята енергия в детската си усмивка, която носи, и чистотата на своето сърце, защо ние да не вложим енергия, за да му осигурим живот без трудни препятствия“, споделя Андрей.

  Програмата на маратона:
  09:30 ч. Начало на 5 км парково бягане с iRun.bg – старт от Слънчевия часовник.
  10:30 ч. Начало на 9-часово бягане със старт от „Раковината“ с Андрей Трайков.
  10:30 ч. Начало на бягането за деца – две обиколки около „Морско казино“.
  11:00 ч. Начало на детска функционална тренировка.
  В програмата на събитието са включени тренировки по зумба за деца – 12:00 ч., както и тренировки по табата – в 13:00 ч.

  На пунктове по трасето на бягането ще бъде осигурена вода, както и вкусни изненади за всеки участник. В 11:30 ще започне пица парти и брънч за всички, които участват в „Един за всички, всички за Дани!“ С подкрепата на спонсори вече са осигурени и наградите в специална томбола.

  До този момент детската история на Дани обединява хиляди съмишленици във фейсбук групaта “Помощ за Дани от Добрич“ https://www.facebook.com/groups/552837731824486/ Към събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/2114623588573116/?ti=cl
  Всеки, който има възможност и желание да помогне на Дани, може да го направи чрез превод* по дарителска сметка в ДСК Банк, град Добрич:
  IBAN: BG35STSA93000025681956
  BIC:STSABGSF
  Титуляр: Йордан Веселинов Ганчев
  PayPal: slavi.gancheva@gmail.com
  *може да се направи превод през офис на Еконт към дарителската сметка, изписана по-
  горе.

  Кой е Андрей Трайков… Андрей е на 33 години, от Варна. В момента е студент последна година в специалност „Рехабилитация“. Обмисляйки идеята за кампания в подкрепа на Дани, която да мотивира повече съмишленици, Андрей я открива в собствената си история. Движението променя самия него. „С бягането се чувствам друг човек и вече знам, че имам сили да преподредя звездите и да променя съдбата си“, казва Андрей. Днес той бяга минимум по 20 км в работен и до 40 км в почивен ден. Участвал е в няколко големи маратона, постигайки добри резултати. Вярва, че идеята за движението, което променя него, и активната гимнастика и рехабилитация могат да дадат шанс за Дани да расте без трудности.

  Poster

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg