• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Варна отново става гурме столица, представят черноморска кухня
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  вино и храна

  „Фестивал вино и храна”ще се проведе във Варна за седма поредна година в дните от 12 до 14 април 2019 г. Организатори са Българската асоциaция на сомелиерите и виноценители и Българската асоциация за кулинарна култура в партньорство с Община Варна, а тази година акцент ще бъде брандът “Черноморска кухня”. Фестивалът продължава традициите на изложенията и дегустациите на вина и храни от 30-те години на миналия век в града.

  52 щанда, на които винарски изби, вносители на вина, производители на хранителни продукти представят богата и разнообразна гама от продукти, за всички вкусове. Фестивалът се провежда с изключителната подкрепа на всички национални и регионални туристически браншови организации на хотелиерите и туроператори.

  В трите дни на “Фестивал вино и храна” Варна се превръща в гурме столица на България. Гурме-зона “Ресторантът”, организирана от шеф Петър Йоргов и екипът му от Българската асоциация за кулинарна култура, гост-готвачите представят авторски менюта с натурални и екологично чисти био продукти.

  фестивал вино и храна

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg