• Varna
  9°
  ясно небе
  Влажност: 71%
  Вятър: 3m/s S
  Хиляди “маркови” маратонки задържани във Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  maratonki

  13 210 чифта „маркови“ маратонки и 7710 опаковъчни кутии за нарушени права на интелектуална собственост са задържали служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ /ГД МРР/ и Териториална дирекция Северна морска.

  Маратонките и опаковъчните кутии  с обозначения  на световноизвестни марки са открити в два контейнера от Китай, при съвместна проверка в края на март 2019 г. на Митнически пункт Пристанище Варна Запад. Стоката в контейнерите е била обявена като обувки и поставена под режим „Временно складиране“. При  извършената проверка,  зад  първите два реда спортни обувки,  които не носят знаци на регистрирани търговски марки, в контейнерите са открити общо 11 050 чифта маратонки с фигуративни и словесни изображения на „Adidas“ и „Adidas Stan Smith“,  2160 чифта маратонки с лого на „Nike“ и отделно  7710 опаковъчни кутии, също със знаци на двете световни  марки.

  „Марковите“  маратонки и опаковки са задържани от митническите служители в изпълнение на Регламент(ЕС) № 608/2013 на Европейския парламент и на Съвета, относно защитата на правата върху интелектуалната собственост и Закона за марките и географските означения.

  Получен е отговор от официалните представители на правопритежателите на засегнатите търговски марки с потвърждение, че задържаните стоки нарушават права на интелектуална собственост. Те подлежат на унищожаване.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *