• Варна
  4°
  тъмни облаци
  Влажност: 56%
  Вятър: 5m/s NNE
  Велопоход в подкрепа на хората с хемофилия в 5 града
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  велопоход

  Българската асоциация по хемофилия отбелязва Световния ден на хемофилията (17 април) с кръгла маса на тема  „Амбулаторна процедура 38 – Възможности и предизвикателства“, свързана с условията за заплащане и прилагане в лечебните заведения на лекарствени продукти при живото застрашаващи кръвоизливи, спешни оперативни и инвазивни интервенции при пациенти с вродени нарушения на кръвосъсирването. От асоциацията призовават всички да включат червена светлина на 17 април вечерта в знак на съпричастност към хората с вродени нарушения в кръвосъсирването.

  А на 21 април за 4-та поредна година ще се проведе велопоход „Заедно“ в подкрепа на хората с хемофилия. Социално-спортното събитие стартира точно в 11 ч. едновременно в 5-те най-големи града у нас – София, Пловдив, Варна, Бургас и Стара Загора.

  Във Варна походът започва от входа на Летния театър  с маршрут:  Морската градина от входа на Летния театър по централната алея в посока север, покрай Братската могила, Зоологическата градина, Делфинариума, до края на градината, спускане до крайбрежната алея, покрай 4-та и 3-та буна, по крайбрежната алея покрай брега до южния край на морската градина и пристанище Варна. Почивка, обща снимка и връщане през западната алея на морската, покрай морско казино, по централна алея до финала при входа на Летния театър.

  С тазгодишното послание „Движението е промяна“ Асоциацията призовава всеки един от нас да бъде двигател на позитивната промяна. Нашата мисия е да продължаваме да се движим заедно, надграждайки с нови сили и знания постигнатото до тук. Да споделяме информация и знание, да мотивираме публичния сектор и здравните институции да бъдат партньори в създаването на по-благоприятна среда с достъп до необходимите лекарства и съвременни методи за лечение на пациентите с хемофилия.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg