• Варна
  14°
  разсеяна облачност
  Влажност: 60%
  Вятър: 6m/s NW
  Рецидивист с шест присъди отново в ареста за кражба
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Крадец
  Снимката е илюстративна.

   

  Варненският районен съд наложи мярка за неотклонение „Задържане под стража“  на 53-годишният Добрин Д., който е привлечен към наказателна отговорност за кражба, представляваща опасен рецидив, и извършена при условията продължавано престъпления.

  На 21 ноември 2018 г. 53-годишният мъж влязъл в детска градина в кв. „Виница“. От дамска чанта на една от учителките Добрин отнел 350 лева с намерението противозаконно да ги присвои.

  На 20 март тази година обвиняемият влязъл в незаключен имот в местността Траката край Варна и успял да вземе 142 лева. Добрин бил заловен, докато се отдалечавал от местопроизшествието.

  Справка за съдимостта на обвиняемия показва, че той е осъждан 6 пъти за престъпления против собствеността, като с присъдите е бил лишаван от свобода. Въпреки това прилаганата спрямо него до момента наказателна принуда не е постигнала целите и не е изиграла поправителен и превъзпитаващ ефект.

  Определението на Варненския районен съд, с което е било уважено искането за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“, подлежи на обжалване пред Варненския окръжен съд.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg