• Варна
  4°
  ясно небе
  Влажност: 74%
  Първият изнесен офис за безплатни правни услуги заработи в Девня
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Девня офис
  В Деня на Конституцията и професионален празник на българския юрист в Девня бе открит първият извън областния център офис за безплатни правни услуги. Това стана възможно, след като общината безвъзмездно предостави помещение на Регионалния център за консултиране към Адвокатски съвет – Варна, което и оборудва.

  Офисът се намира на първия етаж в общинската администрация и ще работи всеки понеделник между 9 и 12 часа. Юристите ще осигуряват безплатна правна помощ при граждански, наказателни, бракоразводни дела, както и при дела по Закона за защита на детето и Закона за домашното насилие.

  Добре е да се знае, че безплатното правно консултиране е само за физически лица, които отговарят на определени критерии. Това са например социално слаби хора; лица, настанени в специализирани институции за предоставяне на социални услуги; домове за възрастни хора, центрове за рехабилитация и социална интеграция на хора с увреждания, центрове за временно настаняване на бездомни хора; приемно семейство или семейство на роднини и близки, при което е настанено дете по реда на Закона за закрила на детето.
  От услугите на изнесения офис могат да се възползват и жители на съседни на Девня общини. Препоръчително е лицата да се записват предварително, тъй като трябва да попълнят документи, с които да удостоверят, че отговарят на критериите за безплатна помощ. Телефонът за връзка с Центъра за безплатна правна помощ във Варна, чийто филиал се явява девненският офис, е 0879 838 917, имейл: centar@varnalaw.org.
  „Считам, че избрахме възможно най-подходящото място за изнесения офис в Девня, тъй като в съседния на Общината парцел ще бъде построена новата Съдебна палата. В момента проектът се преработва, а до края на годината се очаква да започнат строителните дейности”, заяви пред юристите кметът Свилен Шитов.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg