• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Баща и син задържани за разпространение на иновативна дрога във Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  спринцовка дрога

  13 мъже са задържани при масирана полицейска операция срещу наркоразпространението във Варна под ръководството на Окръжната прокуратура. Арестуваните са на възраст между 30 и 63 години, добре известни на МВР. За част от тях е установено, че имат касателство към дейности по разпространение на наркотични вещества на територията на града.

  По-късно Окръжната прокуратура е привлякла като обвиняеми петима от задържаните, които са в ареста за срок до 72 часа. Става въпрос за 63-годишният Руси Д., познат като Руси Полковника в тези среди, 40-годишният му син Стоян Д., 54-годишният Кирил Д., 34-годишният Константин К. и 51-годишният Росен К.

  При действията по разследването са претърсени единадесет адреса в града и шест леки автомобила и е извършен обиск на 8 лица. Намерени са и иззети значителни количества наркотични вещества и големи парични суми. Сред иззетите наркотици са над 350 грама марихуана, над 600 мл течност и над 44 грама кремообразна маса, съдържащи активното вещество тетрахидроканабинол, и 3,27 грама амфетаминопроизводни.

  Част от течния наркотик, получен по иновативна технология, бил поставен в спринцовки. Цената на една спринцовка се търгувала на уличния пазар по 1500 лева. От 1 кг тревиста маса марихуана по тази технология се получавали по около 60 мл наркотична течност, известна като масло от марихуана.

  В един от претърсените 11 адреса е било установено и неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа, както е намерен и казан за изваряване на ракия и около 220 л ракия.  За тези престъпления ще бъдат повдигнати допълнителни обвинения.

  Окръжната прокуратура ще внесе искания в Окръжния съд за вземане на постоянни мерки за неотклонение „Задържане под стража“ на петимата участници в пазара на наркотици във Варна.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg