• Варна
  12°
  ясно небе
  Влажност: 33%
  Вятър: 6m/s SSW
  Ученически компании мерят сили на състезание във Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: jabulgaria.org
  Снимка: jabulgaria.org

  За поредна година Джуниър Ачийвмънт България организира регионални състезания по програмата „Учебна компания“ в периода 22-24 април като част от националната квалификация за Националното състезание „Най-добра учебна компания“ 2019 г. Основни партньори за провеждането на състезания са общините Бургас, Варна, Враца и Перник, както  и Министерството на икономиката.

  Целта на регионалните състезания е да даде възможност на учебните компании в конкурентна среда да демонстрират своите умения по продажби и маркетинг, като същевременно съумеят добре да защитят идеята си пред жури. От всяко регионално състезание ще бъдат избрани до 8 ученически компании, които получават право на участие в националното състезание „Най-добра учебна компания на България“. Участващите екипи представят своите продукти и услуги на щанд в частта търговско изложение, на сцена правят и представяне пред жури във формат на презентация пред инвеститори. Участниците развиват продукти и услуги в сферите на компютърните и интернет технологии, мобилни приложения, туризъм, хранително-вкусова индустрия, облекло, дизайн и др. Регионалните състезание във Варна ще се проведе утре, 23 април от 10 часа в Юнашкия салон в града.

  Провеждането на регионалните състезания по места е традиция, която JA България постави преди 5 години, а провеждането им през 2019 г. е резултат от споразумението за сътрудничество между общините-партньори и Джуниър Ачийвмънт България за дългосрочно и ефективно сътрудничество в процеса на обучение на младежите по предприемачество, изграждане на модел за публично-частно партньорство и създаване на възможности за осъществяване на съвместни инициативи и проекти.

  Основен бизнес партньор е Oracle и бизнес ментори от компанията ще се включат като членове на журито. На финалната инициатива, форума „Изгряващи звезди“, класираните 35 ученически стартъпа ще имат възможност да се състезават и за специалната награда на Oracle, в категория “Digital Creativity”. Форумът „Изгряващи звезди“ се организира от образователната организация JA България и ще се проведе на 9 и 10 юни в София.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg