• Варна
  9°
  тъмни облаци
  Влажност: 43%
  Вятър: 8m/s NE
  Борисов се обзаложи: Построим ли “Хемус”, БВП нагоре с 10-20%
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: БТА/архив
  Снимка: БТА/архив

  С построяването на АМ “Хемус” БВП на страната ще се вдигне поне с 10-20%. Това се обзаложи премиерът Бойко Борисов, който провери изграждането на близо 10-километровата отсечка между Ябланица и Боаза.

  “Ние сме чували всякакви глупости за “Хемус” кой какво правил, но всъщност тя е била направена до Правец, разбирате защо, и въобще няма проекти. Никой никога не е мислил да прави “Хемус”, коментира Борисов пред журналисти и допълни, че иначе всички говорят за Северозапада и за Северна България.

  “До края на 2022 година мисля, че ще подминем Плевен. Убеден съм, че за 2 години ще се справят и от Белокопитово до Търговище”, каза още премиерът, цитиран от dnes.bg.

  По думите му финансовият министър е обезпечил плащанията за строителството, а регионалният действа във връзка с инженерните проекти за следващите лотове на магистралата.

  Днес започва изграждането на 134-километровия участък от пътен възел “Боаза” до пътя Русе – Велико Търново на магистралата. Той трябва да бъде завършен до 2023 г. За целта правителството отпусна над 1.1 млрд. лева.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg