• Варна
  4°
  тъмни облаци
  Влажност: 56%
  Вятър: 5m/s NNE
  Над 100 варненци караха колело в подкрепа на хората с хемофилия
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  велопоход2

  Над 100 души караха колело в знак на съпричастност към хората с хемофилия от входа на Летния театър до края на Морската градина във Варна, като част от кампанията „Движението е промяна!“ и Велопоход „Заедно“. Социално-спортното събитие се проведе в  5-те най-големи града у нас и събра над 700 позитивни колоездачи, които показаха съпричастност към хората с рядкото заболяване.

  Българската асоциация по хемофилия организира Велопоход „Заедно“ в подкрепа на хората с хемофилия за 4-та поредна година. Той стартира точно в 11 часа на 21 април едновременно в София, Пловдив, Варна, Бургас и Стара Загора и премина под патронажа на Местните общини и Министерство на Здравеопазването.

  Асоциацията за поредна година  беше подкрепена от редица неправителствени организации, както и на публични личности, които споделяха видеа в социалните мрежи, като част от тазгодишната кампания „Движението е промяна!“

  Тази година кампанията премина под надслов „Движението е промяна“, с което Асоциацията призова всеки един от нас да бъде двигател на позитивната промяна. Всяка следваща година те надграждат към споделянето на информация и знание, за да мотивират публичния сектор и здравните институции да бъдат партньори в създаването на по-благоприятна среда с достъп до необходимите лекарства и съвременни методи за лечение на пациентите с хемофилия.

  велопоход

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg