• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  ГЕРБ с №12, БСП с №18 в бюлетините за евровота
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
  Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

  Основните опоненти ГЕРБ и БСП, които ще се борят за най-много представители в ЕП на изборите на 26 май, са с №12 и №18 в бюлетините. ДПС е с № 20, съобщи dnes.bg. Номерата на партиите, под които ще бъдат записани в бюлетината, бяха изтеглени с жребии в ЦИК.

  В изборите за членове на Европейския парламент от България ще участват 13 партии, 8 коалиции и 6 инициативни комитета. Бариерата за влизане е 5.8%.

  №1 се падна на  коалиция “Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна европейска партия”). Под №2 на изборите отива коалиция “Път на младите” (ПП НДСВ и ПП Новото време). №3 е за ВМРО – БНД, №4 за независимия кандидат Ваня Григорова, №5  – “Партията на зелените”, №6 – ВОЛТ.

  Независимият кандидат Николай Ненчев е под №7, а независимият кандидат Венислава Атанасова е под №8. №9 – коалиция “Възход”, № 10 е коалиция “Коалиция за България”, № 11 е независимият кандидат Десислава Иванчева, която е бивш кмет на столичния район “Младост”. № 13 е коалиция “Демократична България – Обединение”. № 14 е АТАКА.

  № 15 е независимият кандидат Минчо Куминев, № 16 е ДОСТ, № 17 е “Пряка демокрация”, № 19 е ПП “Глас Народен”. № 21 е коалиция Движение “Заедно”, № 22 е ПП “Българско национално обединение”, № 23 е коалиция “ВОЛЯ – Българските Родолюбци”, № 24 е ПП “Движение 21”, № 25 е независимият кандидат Христо Симеонов, № 26 е ПП “Движение презареди България” и № 27 е ПП “Възраждане”.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg