• Варна
  18°
  тъмни облаци
  Влажност: 27%
  Вятър: 6m/s NW
  Полицейско присъствие край всички храмове с богослужения за Великден
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: © Varnautre.bg/ архив
  Снимка: © Varnautre.bg/ архив

  „В празничната нощ, на връх Великден, е предвидено полицейско присъствие в районите на всички църковни храмове и параклиси във Варна, където ще се провеждат богослужения”, заяви комисар Илиян Илиев – началник на отдел „Охранителна полиция” при ОД на МВР – Варна. Предприети са всички нужни мерки за засилване на полицейското присъствие в районите, където ще има струпване на хора – търговски центрове, гари, автораги, площади. Акцент в работата на полицейските служители е поставен и върху жилищните комплекси и малките населени места. Предвид плануваните пътувания на част от жителите на Варна, „служителите на реда ще следят да няма кражби в празните домове”.

  Комисар Илиев беше категоричен, че са взети мерки за обезпечаване на обществения ред в курортните комплекси край Варна, където се очаква пристигането на много туристи, най-вече румънски. „За целта, през дните на Великденските празници, в районното управление в к.к. Златни пясъци ще бъдат командировани и румънски полицаи”, заяви Илиян Илиев. Той призова гражданите на Варна да се обръщат към полицейските служители при нужда и увери всички, че „целта на Полицията е да осигури спокойствието на хората и да им помага”.

  „Пътна полиция” при ОДМВР – Варна предвижда да бъде осигурено засилено полицейско присъствие по главните пътни артерии, по входовете и изходите на града в дните, в които се очаква засилен поток от автомобили от и към Варна. В четвъртък и петък (25 и 26 април) и в понеделник (29 април) екипи на сектора ще дежурят на входно – изходните артерии на Варна. Главен инспектор Петко Камбуров, началник на сектор „Пътна полиция” при ОД на МВР – Варна увери, че освен полицейските екипи, спазването на правилата за движение по пътищата ще се гарантира и чрез използването на автоматизираните системи за контрол на скоростта.

  Той поясни, че в празничната нощ, ще се работи за максимално облекчаване на потока на автомобили към храмовете, където ще се осъществяват богослуженията. „На 27-ми вечерта е предвидено движението около Катедрален храм „Успение Богородично” и по подходите към него да бъде ограничено”, каза Петко Камбуров.

  В града се предвиждат засилени полицейски проверки за употреба на алкохол и наркотични вещества, управление на МПС без свидетелство за правоспособност и други. Акцент през предстоящите почивни дни ще бъде сложен върху поведението на пешеходците на пътя, както и на водачите на МПС по отношение на тях, заяви главен инспектор Камбуров, като разясни, че „тази операция ще се провежда успоредно с всички останали мерки за осигуряване на безопасността на пътя по време на Великденските празници”.

  Въвежда се забрана за движение на товарни превозни средства на 25 април (четвъртък) от 16:00 до 20:00 часа и на 29 април (понеделник) от 14:00 до 20:00 часа.

  Служители на РДПБЗН – Варна са извършили проверки на всички църкви и православни храмове в областта, в които ще се провеждат служби. Проведени са беседи със свещениците и са дадени указания, с цел ограничаване на предпоставките за възникване на пожари и организиране бързата евакуация  в случай на произшествие.

  полиция

  Съвети от МВР-Варна за предпазване от попадане в риск от пътно – транспортни произшествия

  1) Преди пътуването прегледайте основно изправността на автомобила си! Проверете спирачната система, маслото, гумите и светлините.

  2) Пътуването трябва да е добре планирано и е по-добре да се осъществи през светлата част на денонощието! Не поставяйте предварително час за пристигане! Запознайте се с актуалната пътна обстановка.

  3) Бъдете отговорни към себе си, семейството си и останалите на пътя! Бъдете толерантни!

  4) Не сядайте зад волана след употреба на алкохол или наркотични вещества!

  5) Шофирайте винаги със съобразена скорост! Бъдете концентрирани!

  6) Винаги поставяйте предпазните колани!

  7) Не предоставяте автомобила си на неправоспособен водач! На дълъг път зад волана винаги трябва да е най-опитният водач!

  8) Не губете търпение и не предприемайте рисковани маневри! В колона винаги се съобразявайте със скоростта на останалите. При попадане в неподвижна колона в тунел – изгасете двигателя!

  9) Бъдете особено предпазливи за неравностите по пътното платно! След зимния сезон е възможно влошаване състоянието на пътните настилки.

  10) Проверете предварително за валидността на документите си, както й за назаплатени глоби по Закона за движение по пътищата.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg