• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Започва предизборната кампания за депутати в ЕП
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: modernpolitics.org
  Снимка: modernpolitics.org

  Предизборната кампания официално започва от днес, 26 април, и ще приключи в 24 часа на 24-ти май. Броят на кандидатитев регистрираните листи, които се борят за място в Европейският парламент, е 318. Те са издигнати и подкрепени от 13 партии, 8 коалиции, 6 инициативни комитета. В две от листите фигурират граждани от страни членки на Евросъюза – холандец и унгарец, предаде БНР.

  По време на предизборната кампания агитационни материали ще се поставят само в определените от кметовете за целта места. Забранява се тяхното унищожаване, заличаване. Агитация не може да се прави чрез обществения транспорт, а самите материали не бива да застрашават живота и здравето на гражданите, безопасността на движението. Сред забраните попадат още публикуването и излъчването на анонимни материали и такива, които накърняват добрите нрави, честта и доброто име на кандидатите.

  Предизборна агитация се води само на български език. Гербът или знамето на България или на чужда държава, както и религиозни знаци и изображения също са забранени за употреба. Агитацията е забранено да се провежда на работни места, в синдикални и работодателски организации и от служители на вероизповеданията. Не се счита за агитация извършването на религиозни обреди.

  При търговската реклама не бива да се отправят политически внушения в полза или във вреда на една или друга партия, коалиция или инициативен комитет и кандидат. Не са медийни услуги социалните мрежи като Фейсбук, Туитър, други подобни, както и личните блогове. Там политическата реклама не се контролира от Централната избирателна комисия.

  Репортажи, кореспонденции, интервюта и разработки по ваши сигнали, свързани с изборите, ще излъчваме в специалната ни рубрика “Изборът Европа” –  всеки делничен ден между 8:30 и 9 часа и между 17:30 и 18 часа.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg