Кметът Димитър Николов поздрави делегатите на синдикат „Подкрепа“ в Бургаска област

Кметът Димитър Николов поздрави днес членовете на синдикат "Подкрепа" по време на X-та редовна отчетно-изборна конференция на регионалната структура. На нея за нов мандат бе избран досегашният председател Иван Костадинов, както и заместникът му Огнян Маринов.  

 "Конфедерация на труда "Подкрепа" се утвърди не само като социален защитник на правата на работещите, но и като платформа за кариерно израстване, за насърчаване на професионализма и таланта на служителите. Разбира се, голяма роля за това има ръководството и активното му партньорство с различните компании в Бургас. По този начин се помага на икономиката. За мен е чест да бъда кмет на град, в който КТ "Подкрепа"  активно работи, сътрудничи и отстоява позиции. Според мен синдикатът много успешно запазва автентичния си образ на закрилник на трудещете се. Благодаря за доброто партньорство. За мен винаги е било чест и удоволствие много стриктно да следим параметрите на колективните трудови договори, които подписваме със синдиката. Виждам, че едни от най-активните синдикалисти са мои колеги от Общината", заяви Николов.

180 делегати от цялата област дадоха своя глас за Костадинов по време на конференцията, която се състоя в залата на театър "Адриана Будевска". Сред специалните гости бяха кметът на Бургас Димитър Николов, вицепрезидентът на КТ "Подкрепа" Иоанис Партениотис, председателите на КТ "Подкрепа" в Сливен и Стара Загора, председателят на Бургаска търговско-промишлена палата Цанко Иванов и др.

"Целите ми в бъдещия мандат са да наблегнем върху работата с общините и КТ "Подкрепа" да създаде структури във всички 13 общини на Бургаска област. Това е един от приоритете ни", заяви Иван Костадинов. Той благодари на делегатите за гласуваното доверие.

Приветствието на вицепрезидента на КТ "Подкрепа" Иоанис Партениотис накара присъстващите отново да съпреживеят някои от най-ярките моменти в историята на синдиката.

"Тази година се навършват 30 години от създаването на КТ "Подкрепа". Тя е най-старата демократична организация, създадена в България в новото време и единствената, която успя  да се съхрани", заяви Партениотис. Той припомни какво е постигнато благодарение на усилията и енергията на КТ "Подкрепа".

В момента в КТ "Подкрепа" - Бургас членуват около около 6 000 души. По данни на Иван Костадинов в последните години интересът към "Подкрепа" е голям и членската маса се увеличава.