• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  “А сега накъде?” – спирки във Варна очакват своите разкази
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  spirka2

  Спирките на градския транспорт са едни от най-незабележимите места в града. Места, през които само минаваме, губим си времето в чакане и продължаваме. А защо вместо това не ги превърнем в място за вдъхновение? Например в трибуна за млади автори.

  Зад тази идея за втора поредна година застават от варненското сдружение „Кашалот“. Тазгодишното издание на проекта „Спирка за разкази“ ще се проведе в рамките на месец и половина от 20-и май до 30-и юни в три различни града на страната – София, Варна и Пловдив. В този период спирки на градския транспорт в градовете ще бъдат преобразени в места за творчество и въображение.спирка с разказ

  „Кашалот” кани млади и  мотивирани автори да се включат в проекта като изпратят свой разказ (до 250 думи) до 10-и май. Темата за Варна е “А сега накъде?” – един от онези въпроси, уж наивен и безобиден, а само миг по-късно вече е преобърнал всичко наопаки. Темите за София и Пловдив са съответно „Отново на път“ и „В капана на времето“. Тази година се приемат и разкази на английски език. И не забравяйте да дадете заглавие на творбата си и да изпратите имената или псевдонима си, обръщат внимание от сдружение “Кашалот”.

  Снимки: Facebook

  Все още няма одобрени разкази за трите градове, става ясно от страницата на проекта. В първото издание на инициативата организаторите са одобрили 55 творби, а 16 от тях са разнообразили спирки в града.

  Във Варна проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Фонд „Култура” на Община Варна. В София проектът е финансиран по СП „Култура” на Столична община, а в Пловдив е част от програмата на „Пловдив – Европейска столица на културата 2019“.

  спирка за разкази

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg