• Варна
  12°
  ясно небе
  Влажност: 20%
  Вятър: 7m/s E
  Спецпрокуратурата се зае с измамите с евросредства
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: БГНЕС
  Снимка: БГНЕС

  Спецпрокуратурата разследва измами със средства от европейски фондове. Операцията се провежда съвместно с МВР и ДАНС на територията на София, Пловдив, Сливен, Карнобат и Бургас. Преди седмица главният прокурор разпореди извършване на проверка на всички проекти с предмет изграждане на жилищни сгради (къщи) за гости на територията на цялата страна.

  Повод за това бяха извършените проверки на бившия зам.-министър на икономиката Александър Манолев по изнесени твърдения за злоупотреби с евросредства, както и на депутата от БСП Елена Йончева за три къщи за гости на морето, финансирани със средства на ЕС. От прокуратурата увериха, че ще търсят връзка между бенефициентите на евросредства за изграждане на къщи за гости и служебни лица.

  По повод започналите проверки бившият земеделски министър Мехмед Дикме заяви, че те не са работа на прокуратурата, а на Министерството на земеделието и ДФЗ, тъй като те са контролиращият орган, който обаче не си е свършил работата, пише news.bg.

  По-късно стана ясно, че проверките ще обхванат не само бенефициентите, но и строителите на къщите за гости. Преди дни земеделският министър поиска оставката и на зам.-изпълнителния директор на Държавен фонд “Земеделие” Иванка Багдатова-Мизова, тъй като телефонът й бил обявен в сайт за резервации на къща за гости в село Юндола.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg