• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Набират доброволци за организацията на Маратон Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  54A30633-E773-4544-B86A-1AA483531040

  В деня на събитето те ще са ангажирани от 7.00 ч. до около 16.00 ч., организаторите осигуряват пакет с храна, брандирана тениска, инструктаж, сертификат и дъждобрани при лошо време

  Набират се доброволци за организацията на Маратон Варна, който ще се проведе на 12-и май. Желаещите, могат да се запишат до 9-и май чрез попълване на анкета на: https://goo.gl/forms/le2DVcyHhcoearsK2

  Необходими са около 130-150 доброволци за обезпечаване на трасето – опъване на ленти, насочване на хора към пунктовете за пресичане на трасето и прибиране на лентите; обща работа в базата на събитието; подготвителни работи – раздаване на листовки и подпомагане на записването, съобщиха от дирекция “Спорт” към Община Варна.

  Доброволците трябва да са над 16 години, а по-малките с пълнолетен придружител (родител, треньор, учител). Те трябва да са комуникативни, готови за работа в екип, да приемат с отговорност поставените задачи. На 7-и и 8-и май в Юнашкия салон са предвидени срещи за инструктаж.

  В деня на маратона, доброволците ще са ангажирани от 7.00 ч. сутринта до около 16.00 ч. Организаторите осигуряват пакет с храна, брандирана тениска, инструктаж, сертификат и дъждобрани при лошо време.

  На Маратон Варна се очакват състезатели от най-големите лекоатлетически клубове в страната, както и атлети в маратонското бягане от Кения, Етиопия и Мароко. Ще дойдат и професионални спортисти от над двадесет други държави.

  Освен класическата дистанция от 42,195 км състезанието предлага още три по-леки дисциплини, в които могат да се включат и любители бегачи – 2 км градски крос, 8,4 км и 16,8 км. Събитието е част от програмата на “Варна – Европейски град на спорта 2019”.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg