• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Със спектакъла “Опит за летене” откриват Театралния фестивал
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Със спектакъла Опит за летене откриват Театралния фестивал-DSC00926-Copy

  XXVII издание на Международния театрален фестивал “Варненско лято” ще покаже най-доброто от българската сцена през изминалия сезон, интересни чужди трупи и арт събития – представления, концерти, прожекции на спектакли и студентски театър.

  „Тазгодишната програма се опира на истината, че цялото богатство на природата се състои в разнообразието. Защо да не съществува и в изкуството и то в най-живото – в театъра”, разказа актрисата Цветана Манева, която е председател на настоятелството на Фондация “VIA FEST” – Международeн театрален фестивал „Варненско лято”. Тя благодари на варненската публика и Община Варна за партньорството и дейното участие.

  Програмата ще е в четири модула: „Българска селекция”, „Международна селекция”, „Програма Шоукейс” и „Паралелна програма” и ще зарадва варненци с повече от 30 събития. Тазгодишното издание на фестивала ще се проведе между 1-ви – 11-ти юни на сцените на Драматичния театър, Държавния куклен театър, Градската художествена галерия „Борис Георгиев” и др. Мотото му е „Преливащи се театрални реалности”.

  В основната програма ни очакват интересни, любопитни и провокативни прожекции, обясни на пресконференция днес Цветана Манева. Участваха още проф. Николай Йорданов, изпълнителен директор и д-р Асен Терзиев, главен координатор на фондацията, Коста Базитов – зам.-кмет, Антония Йовчева – директор на дирекция „Култура” към Община Варна и др.

  Откриването ще е със спектакъла на Народен театър „Иван Вазов” „Опит за летене” от Йордан Радичков.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg