• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Ултрамаратон – бягане на 1300 километра започна от Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Ултрамаратон по европейски коридор №8 започна от Варна-DSC_3490

  С него се движи екип от физиотерапевт, фотографи, оператори и готвач

  Ултрамаратонецът Красимир Георгиев стартира от Варна поредно голямо предизвикателство – бягане на 1300 километра по трасето на европейски коридор № 8. Той ще премине през 18 града за 15 дни, като на 25-ти май трябва да финишира в Албания. С него се движи екип от физиотерапевт, фотографи, оператори и готвач.

  Ултрамаратон по европейски коридор №8 започна от Варна-DSC_3498Предизвикателството Corridor8 се провежда под мотото “Свързаност” и цели, освен да обедини активните хора от България, Северна Македония и Албания, да насърчи развитието на инфраструктурните връзки, спорта, туризма и бизнеса между трите държави. Партньор на инициативата е Фондация „Българска памет” на д-р Милен Врабевски.

  Ултрамаратон по европейски коридор №8 започна от Варна-DSC_3473Заместник-кметът на Варна Коста Базитов официално изпрати Красимир Георгиев пред сградата на общината, като му връчи и папка с първия подпис „за” коридор №8 от кмета на града Иван Портних. Амбицията на спортиста е да събере подкрепителни подписи от кметовете на всички градове, през които минава, след което да предостави подписката пред представители на Европейската комисия. „С моя екип искаме на финала на маратона в град Дурас да поканим премиерите на България, Северна Македония и Албания – Бойко Борисов, Зоран Заев и Еди Рама, за да покажем, че сме обединени и единни за каузата Corridor8″, заяви Красимир Георгиев.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg