• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Намери се наемател за част от плажа на Камчия
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  плаж Камчия

  Софийска фирма ще стопанисва под наем плажовете „Камчия – Север 3“, „Камчия – Север 4“ и „Камчия – Север 5“. „ФОНД МИРА“ ЕООД е единствената, явила се на търга за отдаване под наем на плажовете на територията на варненската община Аврен, става ясно от заповедта на министъра на туризма Николина Ангелкова, с която се утвърждава избора на дружеството.

  За наема на плажните ивици то ще плаща 36 400 лева с ДДС за година. Цената, на която ще се предлагат чадъри на плажовете, не трябва да надхвърля  15 лева за брой. Същата е максимално допустимата цена и за шезлонг. Като наемател съответно фирмата трябва да осигури задължителните дейности, свързани с водното спасяване, медицинското обслужване, санитарно-хигиенното поддържане и обезопасяването на прилежащата територия.

  Трите плажа са с обща площ 93 991 квадратни метра, а общата им дължина е 1 166 метра. От общата плажна площ са изключени пясъчните дюни (1867 кв. метра), заливаемите площи (1 099 кв. метра) и затревените площи (2 061 кв. метра).

  През последните години плажът на Камчия е без стопанин и остава на грижата на държавата. В същото време той е един от най-дългите и посещавани по българското Черноморие. Плажната ивица в Камчия е и една от най-опасните заради подводните течения, които се образуват при вливането на реката в морето.

  Неохраняеми към момента остават плажовете “Камчия – Север 1”, “Камчия – Север 2” и “Камчия – юг”.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg