• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Ремонтират улици в Долни чифлик и Старо Оряхово с над 1,6 млн. лева
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  копка Красимира Анастасова

  Кметът на община Долни чифлик Красимира Анастасова откри в село Старо Оряхово строителната площадка за изпълнение на сключения договор между общината и Държавен фонд „Земеделие“ за финансиране на проект за реконструкция и рехабилитация на уличната мрежа в двете населени места по Програма за развитие на селските райони 2014-2020. Общата стойност на проекта след проведените обществени поръчки е в размер на 1 654 305,56 лв. без ДДС.

  Анастасова поздрави гостите с Деня на Европа и победата над хитлеристка Германия, която слага край на Втората световна война. „Какъв по-добър подарък за нашата община на този празничен ден от старта на този важен проект, финансиран от Европа“, заяви Анастасова. Тя благодари на правителството и на евродепутатите, които успяха да защитят успешно пред Европейската комисия средствата, отпуснати на нашата страна чрез Програмата за развитие на селските райони за подобряване на инфраструктурата в населените ни места, и пожела строителните работи да приключат качествено и в срок.

  „Реализацията на този проект ще допринесе за чувствителното подобряване на транспортната инфраструктура и качеството на живот на хората“, заяви кметицата.

  Евродепутатът Емил Радев подчерта, че средствата, които отпуска Европа на България, надвишават 4 пъти вноската на страната ни в съюза. Според него това е резултат от съвместните усилия на българските представители в Европейския парламент и на правителството на Бойко Борисов. „България е една от малкото страни в ЕС, които през новия програмен период ще разчитат на повече отпуснати пари европейските фондове“, каза още Емил Радев.

  Иван Портних заяви, че е добре да разчитаме на европейското финансово рамо, но това трябва да става и с активната работа на българските държавни и особено местни власти, които да привлекат тези средства с качествени и полезни за хората проекти.

  Дейностите по проекта включват цялостно преасфалтиране на 9753,98 кв. м и подмяна на 3800,01 кв. м тротоар по ул. „Кирил и Методий” в с. Старо Оряхово, цялостно преасфалтиране на 4689 кв. м и подмяна на 3621,80 кв. м тротоар по ул. „Демокрация”, цялостно преасфалтиране на 2655,69 кв. м и подмяна на 1986,42 кв. м тротоар по ул. „Армейска”, цялостно преасфалтиране на  2189,75 кв. м и подмяна на 1491,73 кв. м тротоар по ул. „Ив. Сокачев” и цялостно преасфалтиране на 2061,91 кв. м и подмяна на 1104,21 кв. м тротоар по ул. „Трети март” в гр. Долни чифлик.

  Продължителността на строително-монтажните работи е 180 календарни дни. Изпълнител на обществените поръчка за СМР е ДЗЗД „Реконструкция – Долни чифлик”, с членове на обединението „Пътстрой – Варна” ЕООД и „Пътища” АД. Строителният надзор на обекта е поверен на „Булконс груп” ЕООД.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg