• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Забраняват влизането на автомобили на крайбрежната алея
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  крайбрежната алея

  Автовлакче ще се движи от кръговото на Морска гара до четвърта буна и обратно

  От 15 май ще бъде ограничено влизането с автомобили на крайбрежната алея “Капитан Георги Георгиев” – в частта от Рибарски плаж до плувен комплекс “Приморски”. Това става ясно от заповед на кмета на Варна Иван Портних, която ще е в сила до 15 септември, съобщава Дарик Варна.

  В следващите 4 месеца контрол на достъпа на МПС на алеята ще се осъществява от КПП-та. Пропускателният режим ще се обслужва денонощно от група „Общинска полиция” при Областната дирекция на МВР.

  Зареждането на заведенията, разположени край морето, ще се извършва от 5 до 8 часа. Това ще става само от КПП-то на Рибарски плаж.  Автомобили, обслужващи спортни и културни мероприятие на алеята, ще се допускат при условие, че събитията са съгласувани с Община Варна.

  За обезпечаване дейността на територията, Общината предоставя на концесионера 25 пропуска за МПС. Те ще важат само в интервала 23.00 – 5.00 часа през КПП-то на Рибарски плаж.

  С кметската заповед се определя и маршрутът на автовлакче, което ще се движи от кръговото на Морска гара по ул.”Вълноломна” и алея “Капитан Георги Георгиев”до четвърта буна и обратно.

  Нарушителите ще бъдат санкционирани по Закона за движение по пътищата, Наредбата за обществения ред на Община Варна и др., се посочва още в кметското разпореждане.

  4 коментара

  1. Maya

   Аз това не го вярвам и съм готова да се хвана на бас, че мутрите и к*рвите ще си паркират пред кръчмите, както винаги.
   Как го виждате вие батката с татусите и бицепсите на влакче? Това е Мутристан, бе, драги наивници, страната на неограничения дебилизъм и тъпанарщина. Как я виждате силиконовата джуко-цица да ходи пешачката или с влакче до пластмасовия рай Рапонги? Или пък вечер по дрогарниците? Фантазирате, дами и господа, това няма как да се случи в Меката на деб*лите – Булгаристан.
   Точно затова сме скапана кочина и такава ще си заминем.

   • furia

    Е точно ей тези 25 пропуска, от 23 ч. до 5, са за тия които визираш. А не се знае и дали ще са 25… няма никой да ходи да ги брои…

  2. опетков

   Мая, не сте прочели внимателно. Тази “новина” не казва нищо ново. Движението се забранява от Рибарския до Басейна, както всяка година през лятото и не касае движението до Рапонги и другите стари кръчми. Между другото, движението и сега е забранено, но няма кой да ги спира. През лятото слагат едни милиционерчета, които непрекъснато си гледат смартфончетата и не знаят за какво са там.

  3. фен

   Мутрите да хидя с яхти до кръчмите от пристанището, за да има места за паркиране за нас обикновените.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg