• Варна
  1°
  ясно небе
  Влажност: 80%
  АГ болницата вече е с реновирани отделения
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: live.varna.bg
  Снимки: live.varna.bg

  АГ болницата във Варна вече е с реновирани отделения. Те бяха открити днес на тържество, осветено от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан. Ремонтът стана възможен след отпуснати 1,29 млн. лв. от бюджета на Общината. Обновени са родилното, гинекологичното и неонатологчното отделения, както и няколко операционни зали. Ремонт е извършен и на покрива на високото и ниското тяло на болницата, уточни управителят на здравното заведение проф. д-р Емил Ковачев. В на-скоро време ще бъде изграден и външен асансьор.

  bania ag

  С част от осигурените средства е закупено и ново оборудване – комбиниран стерилизатор – автоклав, хистероскопско оборудване / Багати шейвър/, което е единственото в Североизточна България, високоспециализирана апаратура за патоанатомичната лаборатория /хистокинет, ротационен ръчен микротом/ и пациентски монитор.

  ag 1

  “Благодаря на кмета Иван Портних и на Община Варна за отпуснатите средства за реновиране на сградния фонд и закупуване на апаратура, за външния асансьор на сградата, от който имахме крещяща нужда. За мен и за целия екип на лечебното заведение е от изключително важно да разполагаме с модерна апаратура, за да може да отговорим адекватно на нуждите на нашите пациентки. Считаме, че освен навременна и адекватна медицинска помощ, те се нуждаят и от приятни битови условия при престоя си. Подобен мащабен ремонт не е правен от повече от 20 години“, заяви проф. Ковачев.

  откриване аг

  Той припомни, че СБАГАЛ „Проф. д-р И. Стаматов“ е единствената извън столицата специализирана акушеро-гинекологична болница с III ниво на компетентност по неонатология. През изминалата 2018 година в болницата са родени 2278 деца, а от началото на годината са проплакали 685 бебета, от които 112 недоносени.

  кувьози

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg