• Варна
  14°
  разсеяна облачност
  Влажност: 60%
  Вятър: 6m/s NW
  Официално откриха туристическия сезон във Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  EFD520DA-5036-4925-BF9F-7FEF2DD6A5A5

  Символичен старт на летния туристически сезон бе даден във Варна с концерт и лазерно шоу в петък. Програмата започна в 19 ч. и премина под знака на титлата „Варна- Европейски град на спорта 2019“, а организатор на събитието бе дирекция „Туризъм“ към Община Варна. Лошото време не попречи на доброто настроение на зрителите, събрани край басейна на ПК „Приморски“.

  2B6D514E-8712-4839-A1F1-FCB9ECC26189“По традиция през месец май даваме символично начало на туристическия сезон, който реално започва още през март. Тази вечер обаче, като подкрепа на инициативата ни „Варна – дестинация за 4 сезона“, времето сякаш събра няколко сезона в един ден – със слънце и облаци, вятър и дъжд. Прекрасно е, че Варна има свое очарование за всяко настроение на времето и предлага различни възможности за развлечения“, заяви кметът Иван Портних. Той припомни, че събитийният календар на града е целогодишен, с над 20 международни фестивала, с много престижни спортни прояви. „Тази година Варна е Европейски град на спорта и почти всеки ден тук се провеждат спортни срещи. След Международния маратон и Рали България миналата неделя, сега предстои голям градски спортен празник на 25-ти май! За целта сме организирали събития в целия град, посветени на титлата. Всички варненци и гости на града са добре дошли! Нека бъдем активни и позитивни!“, каза кметът. Поздравителен адрес по повод старта на сезона бе изпратен от министъра на туризма Николина Ангелкова.

  5150912A-B397-4A03-B9DB-1AF77D5CE151За доброто настроение на зрителите се погрижиха изпълнители с номера по въздух, земя и вода. Първи на сцената излязоха квартет „Йосифов“, с вокал Кристина Иванова, и магическо шоу на Quick Hands Project. Младите таланти от клуба по плувни спортове „Торпедо“ – синхронно плуване, обраха овациите на публиката с невероятно водно шоу , а жената-каучук – Сирма Добрева, изпълни композицията „Сънят на русалката“ с акробатични номера във въздуха. Специален гост на събитието бе певецът Миро. Днес събитията продължава с втората вечер от Европейската нощ на музеите и галериите, по време на която варненци и гостите на града могат да посетят безплатно културните пространства в морската столица.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg