• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Манфред Вебер се зарече: Ще работя за България в Шенген!
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
  Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

  Като председател на ЕК първото нещо, за което бих работил, е България да стане пълноправен член на Шенгенското пространство. Следващите страници на Европа ще бъдат инвестиции за подобряване на инфраструктурата на всяка точка, на дигитализацията, заяви Манфред Вебер, сочен за най-вероятният наследник на Жан-Клод Юнкер на предизборно събитие на ГЕРБ. Той благодари на Мария Габриел за това, че води европейската политика към развитие на технологиите и участие на младежите.

  “Аз имам записана една моя мечта, Европа да стане континент, като никои от никоя част на този континент да не напуска държавата си, да търси препитание другаде. Издигаме лозунга за Европа на равнопоставени свои граждани. Европа на равенството”, отбеляза Вебер, цитиран от “Фокус”.

  Според него Европа е толкова силна, защото е обединена от различности. “Ние от ЕНП като християндемократи изповядваме европейските ценности за любов към ближния, затова ще се борим и за бъдеще”, добави той.

  През последните 5 години гласът на България се чуваше ясно в ЕП, настоя още Вебер. „ГЕРБ трябва да припомни на България, че през последните 5 години гласът на България се чуваше ясно в ЕП от Емил Радев, Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Мария Габриел, Ева Майдел и всички, които бяха в делегацията на ГЕРБ. Благодарение на тези хора България я уважават в ЕП”, заяви той.

  “Благодарение на този авторитет, който ГЕРБ има в България се чува и в Европа”, посочи той, като обясни, че политическата партия постоянно поддържа сигурност на българите, работят активно за съгражданите си.

  Бойко Борисов води България уверено в Европа за повече сигурност и благоденствие, посочи Вебер. По думите му обаче в Европа има все още много работа. “Не бива да приемаме за даденост постигнатите резултати. Невинаги хората оценяват това, че заедно сме по-силни. Невинаги хората устояват на популистите, националистите. Най-успешни сме тогава, когато сме заедно”, добави Манфред Вебер.

  “Много неща трябва да се случат в Европа, необходимо е да се промени и реформира за да устои на следващите предизвикателства”, изтъкна кандидатът за председател на ЕК от ЕНП.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg