Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Две влакчета ни возят край морето във Варна
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

влакче

Това лято жителите и гостите на морската столица ще могат да се превозват с две автовлакчета по Крайбрежната алея. Това каза за Радио Варна търговският директор на фирмата-концесионер на варненския плаж Андрей Василев. Маршрутът на двете влакчета ще е от паркинга на Морска гара до IV – буна, на цена от 2 лв. Ще има и цена на билета от 1 лев, по маршрут Кални бани – IV буна. Безплатно ще се возят само децата под 8 години. Работното време на влакчетата, които вече работят, е от 8 до 23 часа, без почивен ден, като през активния летен сезон може да се удължи и до по-късно.

По отношение на плажната ивица и подготовката за активния летен сезон Андрей Василев разкри, че и тази година плажът в града ще се почиства и ръчно, и машинно. Ще се извозва сметта в ранните часове на деня, за да не пречи на минувачите. Крайбрежната алея ще се мие основно веднъж седмично с водоноски, каза още Василев. Той добави, че на 22 и 23 май ще бъде извършена дератизация и декаризация.

В началото на летния сезон ще бъдат разкрити 5 спасителни поста на Централния плаж и 1 медицински пункт, който ще обслужва цялата алея с реанимационен автомобил. Подготвят се спасителните вишки, съблекалните тоалетните и душовете. Навсякъде ще има осигурени кошчета за боклук, а на места ще има обособени инвалидни пътеки за хора в неравностойно положение. По 1 спасителен пост ще има на Офицерския плаж, на Трета буна и на “Рапонги”. След 1-ви юни местата, които са най-силно посещавани ще бъдат снабдени с още водни спасители и медицинско обслужване.

Цените на чадърите и шезлонгите ще бъдат както миналата година, а именно по 5 лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *