• Варна
  9°
  тъмни облаци
  Влажност: 49%
  С близо половин милион лева преобразиха детска градина “Светулка”
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: live.varna.bg
  Снимка: live.varna.bg

  Обновената детска градина „Светулка“ бе откриха днес кметът Иван Портних и зам.-министърът на регионалното развитие Деница Николова. В детската градина има 6 групи със 145 деца. Изпълненият проект е на обща стойност 493 000 лева. Извършен е ремонт на компрометирани зони от покрива на сградата, поставена е външна топлоизолация, направен е вътрешен ремонт на учебните и санитарните помещения, подменени са електрическата инсталация и осветителните тела, отоплителната и ВиК инсталации. Осигурена е достъпна среда чрез изграждане на стълба и подход към сградата. С нов облик е и дворът, където е изградена детска площадка с нови съоръжения и ударопоглъщаща настилка.

  Снимка: live.varna.bg
  Снимка: live.varna.bg

  „Тази обновена детска градина е част от усилията ни за създаване на по-добри условия за малките варнеци. Преди години бях поел ангажимент да решим проблема с дефицита на местта в детските градини, смятам, че обещанието ми е изпълнено и във Варна има място за всяко дете. Освен с обновяване на сградния фонд, продължаваме с нови проекти. В момента строим нови сгради за детските градини „Иглика“ във Виница и „Карамфилче“ – в Цветния квартал, след като махнахме досегашните бараки. Успоредно с това вървят обществени поръчки за детските градини „Хъшове“, „Другарче“ и „Приказка“ – в Кайсиева градина“, заяви кметът Иван Портних. Той припомни, че във Варна бяха изградени 240 детски площадки, като тази година към тях ще бъдат прибавени още 16 нови.

  „Винаги пречупваме нашите резултати през призмата на усмивките на деца, затова се радвам, че днес откриваме такъв обект, финансиран със средства от европейската солидарност“, заяви Деница Николова. Тя допълни, че Община Варна е пример за успешна работа с европейските фондове, в който всички инвестиции водят до подобряване на начина на живот в града. „Варна е видим пример как се променя облика на един град за няколко години, когато се знае каква е визията за развитие“, добави тя.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg