• Варна
  9°
  тъмни облаци
  Влажност: 45%
  Портних след пороя: Отстраняват се проблемите около кръговите на бул. “Левски”
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Кадър: Трендафил Димитров/ Facebook
  Кръгвото кръстовище на бул. “Левски” с бул. “Владислав”, където пропадна стълб на улична лампа. Кадър: Трендафил Димитров/ Facebook

  Работи се по отстраняването на проблемите около новоизградените кръгови кръстовища на бул. „Васил Левски“, възникнали след пороя, придружен с градушка вчера, информира кметът Иван Портних. Както Varnautre.bg вече съобщи градоначалникът е проверил ситуацията по булеварда малко след спирането на дъжда. Шахтите в района на РЗИ, където булевардът се беше наводнил при последния дъжд, вече поемат водата, е констатирал Портних. Забелязал е обаче, че голямо количество вода се стича от Цветния квартал по новата тротоарна настилка на ул. “Подвис”, затова там ще бъдат направени дъждоприемни решетки.

  Обектът все още не е въведен в експоатация, продължаваме с довършителните дейности, всеки един констатиран проблем ще бъде отстранен, уверява кметът.

  Кадър: Томислав Димитров/ Facebook
  Ул. “Вяра”. Кадър: Томислав Димитров/ Facebook

  Междувременно в социалната мрежа бяха разпространени множество кадри и клипчета на наводнени булеварди и улици и побелели от градушката пространства. Снимки показаха и наклонил се в резулат на пропадане на земна маса стълб на улична лампа на кръговото на бул. “Левски” с бул. “Владислав Варненчик”, където според гражданин се е отворила доста голяма дупка.

  10 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ от страна на Областната дирекция по пожарна безопасност и защита на населението. 9 от тях са свързани с нуждата от отводняване на мази и приземни етажи в резултат от проливния дъжд и кална маса на пътя за с. Михалич. Служители на пожарната са съдействали и за отстраняване на повредения стълб от уличното осветление.

  Ето и пълния текст на поста на кмета Иван Портних, публикуван тази нощ в социалната мрежа Facebook:

  След проливния дъжд и градушка проверих ситуацията по бул.”Левски”. Установих следното – проблеми по самото трасе няма, но по прилежащите пътни артерии ситуацията е такава:

  – На кръговото с бул. “Владислав”, в близост до недовършено укрепване на канала за подземни комуникации – около 1 метър, е подкопан стълб от уличното осветление. В момента екип на пожарната го маха. Разпоредих на изпълнителите веднага след спирането на дъжда кабелното трасе да бъде бетонирано.

  – Сериозно количество вода се е събрало на около 150 м. от кръговото на бул. “Цар Освободител”- в посока кварталите. По мое нареждане дойдоха екипи от Пожарната, ВиК и полицията. Проблемът са запушени шахти, заради обилния валеж и свлечени земни маси, останали от строителния период. В момента отпушват шахтите, а утре всички изпълнители трябва да са там, за да почистят остатъчните строителни материали, причинили събирането на водата.

  – Отново заради недовършен участък за комуникации е станало свличане на чакъл на кръговото с бул. “Сливница”. Разпоредих да се почисти и утре, след спиране на дъжда, участъкът да бъде завършен.

  – В района на ХЕИ, където при последния дъжд имаше проблем, шахтите вече поемат водата. Забелязах обаче, че голямо количество се стича от Цветния квартал по новата тротоарна настилка на ул. “Подвис”. Там ще направим дъждоприемни решетки.

  – В стара част на бул. “Левски” – до бул. “Осми приморски полк”, ситуацията е под контрол, но все още има малко количества вода, идваща от прилежащите улици. Там разпоредих утре да започне изграждане на дъждоприемна канализация.

  Напомням, че обектът все още не е въведен в експоатация, продължаваме с довършителните дейности, всеки един констатиран проблем ще бъде отстранен.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg