• Varna
  15°
  тъмни облаци
  Влажност: 87%
  Вятър: 5m/s ESE
  Младежи се признаха за виновни за разпространение на наркотици
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  марихуана

  Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между  прокуратурата,  18-годишния Алекс К. и непълнолетния И. Я., с което двамата се признават за виновни, в това че на 2 октомври 2017 г. без надлежно разрешително държали с цел разпространение високорискови наркотични вещества – марихуана и кокаин.

  В Алекс К.  са открити над 180 грама марихуана, кокаин и левимизол с общо нетно тегло 0.33 грама, всичко на обща стойност 1157.58 лв. В непълнолетния И. Я. са намерени 138,38 грама марихуана на обща стойност 830.28 лв. Двамата младежи са неосъждани.

  Съдът намери, че постигнатото споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено, а  наказателното производство срещу двамата е прекратено. Алекс К. прие да му бъде наложено наказанието „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 6 месеца, чието изтърпяване да бъде отложено с изпитателен срок в размер на 3 години.

  Непълнолетният И. Я. прие да изтърпи наказание „пробация” със следните пробационни мерки  -„задължителна регистрация по настоящ адрес“ 2 пъти седмично за срок от 8 месеца и „задължителни периодични срещи с пробационен служител“ за същия срок.  Определението на Окръжен съд – Варна е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *