• Varna
  14°
  разсеяна облачност
  Влажност: 93%
  Вятър: 3m/s NE
  Проучват залежите на строителни материали край две варненски села
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: Infocall.bg
  Снимка: Infocall.bg

  Пет разрешителни за проучване на строителни материали одобри на днешното си заседание Министерски съвет. За срок от една година „Ескана“ АД ще проучва строителни материали в площ „Белите поляни“, разположена в землището на с. Близнаци, област Варна. В проучвателните дейности ще бъдат вложени минимум 31 хил. лв.

  Mинимум 48 900 лева ще вложи „Девня трейд“ ООД в едногодишно проучване на строителни материали в площ „Голямата могила“, разположена в землището на с. Щипско, област Варна.

  ЕТ „Еврокварц-Иванка Ватова“-Плевен ще проучва строителни материали в площ „Осъм“, разположена в землището на град Летница, област Ловеч. Разрешението за проучване се предоставя за срок от една година. През този период дружеството ще вложи минимум 33 хил. лв. в проучвателните дейности.

  Софийската фирма „Интерпром” ще проучва строителни материали в площ „Ветрен дол”, разположена в землището на с. Паталеница, област Пазарджик. Разрешението за проучване се предоставя за срок от една година. През този период дружеството ще вложи минимум 55 хил. лв. в проучвателните дейности.

  Същата фирма ще проучва строителни материали и в площ „Извора“, разположена в землището на с. Черковна, община Търговище. В рамките на едногодишния срок на разрешението ще бъдат вложени минимум 45 хил. лв. в проучвателните дейности.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *