• Варна
  16°
  тъмни облаци
  Влажност: 44%
  Вятър: 4m/s SE
  БЧК-Варна подпомага три деца, пострадали при катастрофи
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  БЧК

  Областният съвет на БЧК – Варна ще подпомогне финансово три деца на възраст 2, 10 и 15 години, пострадали при пътни инциденти. Сумата от общо 1800 лв. се отпуска от Националния дарителски фонд за подпомагане на деца, пострадали при пътнотранспортни произшествия към Български Червен кръст.

  Националният дарителски фонд е създаден през 2005 г. по повод 1 юни – Международния ден на детето, по инициатива на Българският Червен кръст, ГД “Охранителна и пътна полиция” към МВР, Българската професионална футболна лига, Съюзът на българските автомобилисти и Българският футболен съюз.

  Страните подписват споразумение за сътрудничество в областта на превенцията на пътнотранспортните произшествия, като си поставят за цел да провеждат периодични информационни, благотворителни и фондонабирателни кампании за осигуряване на финансова подкрепа за лечение и рехабилитация на деца, които вследствие на пътна злополука са получили различни по степен увреждания.

  От създаването на Фонда през 2005 г. досега БЧК е предоставил финансова помощ на стойност 383 377 лв. като са подпомогнати семействата на 652 деца от цялата страна, пострадали от пътнотранспортни произшествия.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg