• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  “Фалшив герой” идва във Варна през юли
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  фалшив герой

  След невероятно успешната премиера на спектакъла „Фалшив герой“ в София, която изправи на крака препълнената Зала 1 на НДК, логично следва и „Фалшив Герой“ -Турнето. То стартира вчера в Русе, където публиката реагира безкрайно положително. Спектакълът, посветен на Тодор Колев, ще бъде представен отново в София на 6 юни в Зала 1 на НДК, след което, в разгара на лятото, в двата големи морски града – в Бургас на 8 юли и Варна на 19 юли.

  „Фалшив Герой“ е мащабна суперпродукция базирана на най-популярните и обични песни на Тодор Колев, поднесени с нови арaнжименти и изпълнени от Симфоничния оркестър на Държавна опера – Русе с диригент Димитър Косев, балетът на Държавна опера – Русе с хореограф Зорница Петрова, цяла банда прекрасни музиканти, сред които Михаил Йосифов (тромпет), Стоян Янкулов-Стунджи (барабани), Борис Таслев (бас), Ангел Заберски (пиано), Велислав Стоянов (тронбон), Димитър Льолев (саксофон), Александър Логозаров (китара) и Трио „Тринити“ (бек-вокали: Миглена Русева, Божана Спасова, Славина Калканджиева). Солисти са Ненчо Балабанов, Поли Генова и Димо от ПИФ, със специалното участие на Хилда Казасян.

  Тодор Колев е оставил след себе си незабравими песни, образи и реплики в  роли и телевизионни предавания, които и до ден днешен носят болезнено актуални, човешки и социални послания. Поставени в контекста на обикновени житейски ситуации и теми, тези послания дават усещането за безсмъртие, което ни накара да се разсмеем през сълзи и да потърсим в себе си онзи „Фалшив герой”.

  Проводник на тези послания е драматургичната нишка, в която сценаристът и режисьор на спектакъла Красимир Давидов вплита тримата пеещи актьори. Общата енергия на Ненчо Балабанов, Поли Генова и Димо Стоянов (ПИФ) създава един прекрасен миг на съвършенство, фокусиран с любов и респект върху творчеството на Тодор Колев. Във “Фалшив герой” няма нищо фалшиво – това е спектакъл, който цяла България заслужава да види.

  фалшив герой 2

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg