• Варна
  3°
  разкъсана облачност
  Влажност: 93%
  Вятър: 2m/s NE
  19 души пострадаха при взрив в руски цех за производство на тротил
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  vzrivzavod
  Снимката е илюстративна.

  Два взрива станаха в западната част на завод в Нижни Новогород, съобщи ТАСС, позовавайки се на администрацията на града. 19 души са пострадали при взривовете в завода, съобщиха от правителството на Нижеградска област, цитирани от РИА Новости, cцитирана от news.bg. Въведен е режим на извънредна ситуация в района.

  Два взрива станаха в Дзерджински – в западната част на града, уточнява се останалата информация. На място има специалисти от службата за извънредни ситуации. Взривът е в цех за производство на тротил. “Няколко взрива станаха в цех за производство на тротил в завод “Кристал”, уточнява се дали има пострадали. Взривовете са били мощни, избухнал е пожар. Домовете, в близост до завода, са с избити стъкла. Има опасност от нови взривове.

  Взривовете са в завод ГосНИИ “Кристал”. В града е създаден оперативен щаб. Още един взрив е избухнал на завод «Кристалл» в Нижни Новгород, съобщи ShadenFM в туитър. Този път епицентърът на взрива е бил в цех за производство на полимери, където се съхраняват и готови авиобомби, уточнява радиостанцията.

  Това е причината да се събере извънредно и междуведомствен щаб. След серията взривове в завода е избухнал пожар. Към момента огънят се разпростира на площ от около 100 кв. м.

  Държавният научно-изследователски институт “Кристал” е открит през 50-те години на ХХ век. Специализиран е за създаване на взривни вещества и съставки, а така също и за безопасност на технологията на тяхното производство, изпитания, транспортиране и утилизация. През 2011 г. влиза под управлението на държавната корпорация “Ростехнологии”.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg