• Варна
  6°
  разсеяна облачност
  Влажност: 100%
  Вятър: 1m/s NNE
  Задочна среща със Силви Вартан на фестивала “Откритие”
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Photo : Philippe QUAISSE / PASCO
  Photo : Philippe QUAISSE / PASCO

  „Силви Вартан. Отражения“ е филм за един добър посланик на България по света, казва авторът Георги Тошев

  Документалния филм „Силви Вартан. Отражения“ ще представи неговият автор и продуцент Георги Тошев на 6 юни от 18,30 час в Арт салона на Радио Варна. Той гостува по покана на фестивала „Откритие“, за да разкаже на публиката за работата си върху филма и за срещата си със световната звезда. Прожекцията е с вход свободен.Силви вартан

  „Това е филм за дълбоката емоционална връзка на една световна звезда с мястото, от което тръгва, в случая в България. Това е и история за едно момиче, което толкова силно е искало да бъде на сцена, че животът й се отблагодарява с тази световна слава. Срещнах се с нея по време на репетициите в зала „Олимпия“, когато тя подготвяше голямото си завръщане на сцената. Подарих й DVD с филма „Под игото“, в който тя има съвсем малка роля и което я отвори емоционално към мен. Това бе началото на нашето приятелство. Забележително е, че напусна България на 6 години, но винаги се е наричала и българка. Няма по-добър посланик на България в света от нея“, разказва Георги Тошев.

  Пред българския екип Силви Вартан се връща назад във времето, спомня си как са напуснали България с влак, мястото, където са изселени, разказва за любовта, изневерите и драмата с Джони Холидей – как го спасява от опит за самоубийство и им се ражда синът Давид, за срещата си с последния си съпруг Тони Скот, за това как осиновява българчето Дарина, за срещата си с най-добрата си приятелка в България, която вижда след 40 години, за работата си от 1997 г. насам с фондация „Децата на България“. Зрителите ще чуят доста от най-популярните й песни, които звучат във филма, песни на The Beatles, които са били нейна подгряваща група през 1964 г., ще научат за срещите й с редица знаменитости.

  Сценарист и продуцент на филма е Георги Тошев. Оператор е Румен Василев, режисьор Ема Константинова.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg